За Контакти +359 876 279 065
a
  >  Бебе   >  Как да предпазим децата и да запазим декорацията си по време на Коледните и Новогодишни празници!

Как да предпазим децата и да запазим декорацията си по време на Коледните и Новогодишни празници!

Коледа е натоварен период от годината. Прибавете към това и необходимостта да опазите вашите малки елфи да не разрушат Коледната декорация и да не наранят себе си също така. Всичко това е доста стресиращо за всеки родител. По Коледа се случват много инциденти в домакинствата – домовете на хората са пълни с всякакъв вид декор, който обикновено не е там!
И така – как да защитите вашите скъпи същества, като същевременно запазите своя празничен декор невредим през този период от годината!? Днес сме ви подготвили няколко съвета, как може да направите това:

Орнаменти и декорации – в зависимост от местоположението и материала, от който са изработени, коледните украшения могат да бъдат много атрактивни за малките умове! Уверете се, че украсата разположена в долната част на дървото е устойчива на счупване , а такава, която е стъклена, чуплива или от малки части по нея да бъде поставена в горните части на дървото! Малките елементи, коледните лампички са лесни за поглъщане и задавяне обекти и частици – дръжте подобни украси възможно най-далеч от обсега на малчовците! Според експертите най-добре е такива изобщо да не бъдат използвани, докато вашето дете не порасне достатъчно, за да не представляват заплаха за здравето му! Тук влизат и декорации, които могат да раздразнят кожата, белите дробове или очите на децата – изкуствения сняг, примерно, може да има опасни химични елементи, да влезе в очите на децата при впръскване – следвайте точно инструкциите на опаковката, ако решите да използвате такъв вид декорация в дома си!
Ако сте решили да използвате декорации, разположени по земята, се уверете, че децата ви не могат да се заплетат в тях.
Играчки – проверете, дали подаръците, които купувате отговарят на стандартите за безопасност, съобразени разбира се с възрастта на вашите деца! Добре е да отделите играчките за по-големите деца настрани от тези за бебетата и по-малките, за да не може вашите съкровища да погълнат някакви части от тях.
Свещи – ако ще поставяте свещи, ги сложете на високо. Никога близо до елхата, коледните чорапи или оставени без надзор. Много производители изработват изкуствени свещи, което е добър вариант ако обичате атмосферата на подобен акцент в дома си.
Опаковъчна хартия, панделки и сняг – всички те са изключително красиви, но представляват опасност от задушаване или пожар ако бъдем навнимателни. Уверете се, че сте събрали всички опаковки след разопаковане на подаръците и сте ги изхвърлили далеч от вашите деца.
Лампички – приценете дали лампичките ви нямат малки частици, които могат да бъдат погълнати от мъниците, уверете се, че щепсела, където са включени е далече от обсега на вашите деца. Ако украсите Коледната елха с лампички, то те трябва да бъдат разположени достатъчно високо, че нито едно дете под 4 годишна възраст няма да може да ги издърпа и да събори дървото върху себе си.
Коледни разстения – коледната звезда и коледничето са много красиви и много често присъстват като декорация в домовете ни по това време на годината. Те обаче са отровни и е желателно да бъдат поставени на по-високо място или изобщо да не бъдат използвани, ако децата са под 4 годишна възраст.
Коледното дърво – то е любимата част от украсата за нашите дечица и е безкраен източник на очарование за тях. Тези ярки, блестящи украшения, светещи лампички могат да бъдат абсолютно неустоими за вашите малки елфи. Ако сте закупили естествено дърво, се уверете, че има здрава стойка и че е поставено далече от човеко потока у дома. Ако пък сте решили да закупите изкуствено дърво внимавайте много, защото в по-евтините варианти, често присъства съставката олово, като този оловен прах може да се отдели във въздуха или да бъде приет чрез кожата. Това се отнася и за по-старите изкуствени дървета, които от престоявена също могат да започнат да отделят вредни вещества във въздуха.
Има няколко варианта за предпазване на дървото ви от щети:
• Ако имате по-високо дърво, украсете само горната половина или разпределете нечупливите играчки в долната част, а светлините и чупливите декорации в горния край на дървото
• Оградете вашето дърво – много родители закупуват 360 градусова ограда около цялото си дърво. Други правят ограда от големи кутии, пълни, за да тежат достатъчно и опаковани с опаковъчна хартия, за да изглеждат празнично, а след това с тях се огражда цялата елха – така тя стои стабилно и децата нямат достъп до нея, а и не губите празничния ефект за повода.


Хубав вариант е и използването на мъничко дърво, поставено върху масата или шкафа, както направи и нашето семейство.
Забавлявайте се, но бъдете в безопасност!
Хубаво е да направите една обяснителна обиколка за вашите мъници, в която да ги запознаете кое какво е и за какво служи в празничната украса. Да ги предопредите, че украсата не за игра и в много случаи е опасна за тяхното здраве!
Коледата е един много специален и незабравим момент за всяко дете и бебе! Можем да създадем тази емоция за децата ни без да ги излагаме на риск с няколко прости правила и варианти на традиционната украса!

Прекарайте незабравимо със своите любими същества този така хубав и емоционален празник! За много от тях това може би ще е първата Коледа в живота им! Обичайте се и бъдете заедно със своите мъници! Това е много важно за тях!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ОТ НАС, ЕКИПА на www.dreshkionline.comЕто и някои от нашите летни предложения.
В нашия онлайн аутлет можете да намерите още много интересни предложения за вашите дечица.
🎉🎉🎉www.dreshkionline.com 🎉🎉🎉

Открийте ни във фейсбук на Dreshki online/ Дрешки Онлайн или като кликнете ТУК – https://www.facebook.com/dreshkionline/posts/3996328887075456?__tn__=K-R . Четете блогът ни или НИ последвайте в най-голямата социална мрежа. Така винаги ще можете да откривате нашите промоции и игри първи.Post a Comment