За Контакти +359 876 279 065
a
  >  Какво да очаквате, когато вземете бебето си у дома   >  Какво да очаквате, когато вземете бебето си у дома

Какво да очаквате, когато вземете бебето си у дома

Това е моментът, когато новите родители осъзнават, че животът им се е променил завинаги. Ето как да се ориентирате в тези вълнуващи, но понякога и объркващи първи часове, когато вашето бебе вече е у дома с вас!В зависимост от това как протича раждането, как е вашето бебе и къде живеете, бихте могли да заведете бебето си от болницата или от родилното заведение в къщи в рамките на няколко часа, или може да са няколко дни. Но без значение колко антенатални класове сте посещавали или родителски книги сте изчели, реалността да имате новородено в ръцете си, може да постави новите родители пред въпроса: „Какво да правим сега?“. Това е нормално – има с какво да свиквате. Осъзнавайте нещата бавно, бъдете мили към себе си и не се страхувайте да потърсите помощ.

 Какво да очаквате, когато вземете бебето си у дома

Ще получим ли подкрепа вкъщи?

Раждането трябва да бъде оценено от медицински специалист, консултант по кърмене или специалист по кърмене, за да се осигури плавен старт на кърменето. Дори и да ви е казано, че няма проблеми, препоръчително е да преразгледате нещата, ако имате притеснения.

 Какво да очаквате, когато вземете бебето си у дома

Как мога да се подготвя за кърмене у дома?

В идеалния случай ще имате всичко готово за първия ден у дома с вашето новородено – от пелени, до удобни възглавници, крем за зърна, подложки за кърмачки и здравословни закуски и напитки за вас. Намерете удобно и уютно място за кърмене у дома. Вероятно ще прекарате много време там!

От какви грижи ще има нужда моето новородено?

Малките бебета са сравнително просто устроени, поне в началото. Освен да са добре нахранени, те трябва да получат изобилие от тази скъпоценна стока – сън!

 Какво да очаквате, когато вземете бебето си у дома

Всъщност новороденото Ви може да е много сънливо през първите си 24 часа. Нормално е на следващия ден да започне да се събужда и да се храни по-често и докато кърмата Ви започне да идва (обикновено от два до четири дни след раждането). Използвайте това време за почивка и настройка, като държите бебето си близо до себе си ден и нощ за да бъде то спокойно.

Естествено е вашето бебе да иска да бъде в прегръдките Ви – всичко, което то познава през последните девет месеца, сте вие, а излизането му на белия свят може да бъде невероятно стресиращо за него. Задържането и нежното люлеене от вас, вашия партньор или друг топъл, сигурен човек ще ви помогне да го успокоите и утешите.

 Какво да очаквате, когато вземете бебето си у дома
hand the sleeping baby in the hand of mother close-up

Контакта кожа-кожа също освобождава мощен хормон, наречен окситоцин и при двама ви. Той също се освобождава, когато сте близо до бебето си, гледате го, чувате ли го да плаче или дори просто мислите за него. Този невероятен хормон Ви помага да образувате силна връзка майка-дете, която ще продължи цял живот. Той също така помага на кърмата да тече по време на хранене или експресиране, така че колкото по-близо сте до бебето си, толкова по-лесно трябва да започнете да доставяте мляко и да започнете да кърмите добре.

Не можете да „развалите“ новородено бебе или да създадете „лоши навици“ на този ранен етап – така че, ако добронамерените роднини предполагат, че може да го разглезите, опитайте се да ги игнорирате. Не се опитвайте също така да приведете бебето си в режим на хранене – то е твърде малко и във всеки случай много бебета никога не се съобразяват с определената програма. Вместо това кърмете при поискване, всеки път, когато то показва гладни сигнали, като зацокване или смучене, което ще ви помогне да установите, че трябва да му предложите мляко. Използвайте приложение като MyMedela, ако искате да проследявате кърменето и пелените.

Уверете се, че бебето Ви получава достатъчно мляко: количеството, което яде и изхожда впоследствие, е ключово. В първия ден то трябва да има едно или повече черни и лепкави мекониеви мехури, плюс една мокра пелена. На втория ден можете да очаквате два или повече тъмно зеленикаво-кафяви памперси, които постепенно стават по-малко лепкави. Ако вашето бебе не прави това, свържете се с вашия медицински специалист.

Каква грижа ще ми трябва?

Тялото Ви се нуждае от почивка и време, за да се излекува, дори и след раждане без усложнения. Оставете грижата по готвенето и домакинската работа, грижите за всички по-големи деца на партньора или близките си колкото е възможно повече.

Доверете се на семейсвото си и оставете те да се погрижат за вас и вашето удобство и спокойствие.

А при нас можете да намерите бебешки дрешки и подаръци за вашето най-безценно създание. Меки, нежни и удобни дрешки на известни марки, като Zara. Mayoral, Minoti, Bubbolino и др.

 Какво да очаквате, когато вземете бебето си у дома

Всеки има нужда от подкрепа или от съвет. Ние от BeeBuzz и www.dreshkionline.com се стремим да помогнем и улесним живота на нашите клиенти – работещи майки и татковци. При нас винаги можете да намерите богато разнообразие от различни видове дрешки – бодита, ританки, якенца, рокли, панталони и поли. Така Вашите дечица и Вие ще сте готови за поставените изпитания.

При нас може да откриете всичко!!!! Освен в нашия онлайн магазин може да ни намерите и във фейсбук – Dreshki online/ Дрешки Онлайн – винаги нови и свежи идеи!

🥰
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4284287604946248&id=2787263491315341

Comments

 • yabanci
  декември 19, 2020

  I really like and appreciate your blog article. Thanks Again. Great. Daphene Dylan Montfort

  Reply
 • yabanci
  декември 19, 2020

  I am sure this post has touchd all the internet viewers, its relly reallky good article on building up new weblog. Viviana Isak Woody

  Reply
 • yabanci
  декември 20, 2020

  Wonderful post! We will be linking to this great article on our website. Keep up the great writing. Olia Taite Selle

  Reply
 • sikis izle
  декември 20, 2020

  Wonderful article! We are linking to this great post on our site. Keep up the great writing. Melli Ettore Coit

  Reply
 • bluray
  декември 20, 2020

  Say, you got a nice blog article. Really looking forward to read more. Blanca Gail Stricklan

  Reply
 • indir
  декември 23, 2020

  I loved your article post. Thanks Again. Really Cool. Emilie Flemming Wernher

  Reply
 • ucretsiz
  декември 23, 2020

  At this time I am going to do my breakfast, later than having my breakfast coming again to read more news. Barbee Omar Bertrand

  Reply
 • web-dl
  декември 23, 2020

  Appreciate you sharing, great blog post. Much thanks again. Cool. Josy Hagen Shurwood

  Reply
 • ucretsiz
  януари 11, 2021

  Looking forward to reading more. Great article. Thanks Again. Cool. Vivia Lazar Burney

  Reply

Post a Comment