За Контакти +359 876 279 065
a
  >  17 съвета за възстановяване след раждането   >  17 съвета за възстановяване след раждането

17 съвета за възстановяване след раждането

https://www.facebook.com/2787263491315341/posts/4603148816393457/

Ако сте бременна и предстои да имате бебе, сигурно често мислите как ще се възстановите след раждането. Независимо от съветите които ви дават вашето семейство, дните след раждането могат да иглеждат доста страшни. За щастие милиони жени са преминали през всичко това. Ето част от нашите съвети които сме подбрали и голяма част от тях са както за естественото раждане, така и за секцио, така че прочетете може да намерите нещо полезно. Ето 17 съвета за улесняване на ума, независимо дали раждате чрез вагинално или цезарово сечение.

8 съвета за следродилно възстановяване – естествено ражданеДа си починете. Знам, че почивката с новородено може да е почти невъзможна, но тялото Ви току-що е претърпяло сериозна травма и се нуждае от почивка. Новородените спят много, така че се опитайте да спите, когато бебето спи възможно най-много. Делегирайте задачи на другите членове от семейството( съпругът Ви, Вашата майка или по-големите ви деца, също могат да участват в къщната работа и да поемат част от задълженията) и се отдайте на почивка – сгушени с вашето бебче.

Бъдете подготвени за хемороиди, тъй като те много често се появяват след натоварването при изтласкването на бебето. Докато много жени се справят с тях по време на бременност, почти всички майки ги получават след раждането. Вземете присърце този съвет за възстановяване след раждане и си купете крем за хемороиди.

Запасете се с подложки или дори памперси за възрастни. Да за теб. Знам, че ще сменяте памперси в продължение на няколко дни, докато лохии течението отмине – обилно следродилно кървене. Lochia може да продължи до шест седмици (съжалявам), но е най-тежък през първите 3 до 10 дни, след това се забавя и изчезва.

Баните Sitz скоро ще станат вашият най-добър приятел. Седенето в топла, плитка вода ще Ви помогне да успокоите перинеума след раждането. Плюс това, вана за сядане е чудесна и за хемороиди. Докато можете да направите това във ваната у дома с около три инча вода, в болницата вероятно ще Ви дадат купа за сядене, но вие може да продължие с процедурите и у дома. Sitz баните могат да се използват само с вода или могат да Ви посъветват да добавите лекарство или Epsom сол с етерични масла, смрадлика.

Практикувайте упражнения на Кегел, за да предотвратите инконтиненция и да успеете да се върнете към своя нормален сексуален живот, по- бързо и безболезено. Kegels помагат за тонизиране на тазовото Ви дъно, което може да доведе до по-кратко раждане и по-бързо възстановяване след раждането и трябва да се прави по време на бременност (като в момента!) И след това.

Лед, лед. Ако вагината Ви боли (а може и да е), ледът е евтин начин без медикаменти успоките възпаления мускул. Вземете торбичка с цип или компрес и я напълнете с лед, след което нанесете през интервал от пет минути.

Топлата кърпа може да направи чудеса при болки в гърдите, които могат да засегнат някои мами след раждането, когато млякото слиза и имате тежест в гърдите. От друга страна, студените компреси, прилагани върху гърдите, могат да намалят отока и възпалението.

Практикувайте стоене над тоалетната, ако е необходимо. Най-вероятно ходенето до тоалетна ще е изключително болезнено. Стоенето над тоалетната или дори седенето, докато се навеждате, може да е новата Ви позиция на комфорт – наистина няма да разберете това до момента след раждането, но може да изградите тези бедрени мускули сега.

9 Съвети за възстановяване след раждане с C-разделЕто съвет за следродилно възстановяване, за който не говорят много хора! Запасете се с храни които не натоварват стомаха, лесни са за смилане и няма да доведът до запек. Най-малко в този момент имате нужда да мислите за запек. Не забравяйте да поддържате зоната на разреза си чиста. Вашият лекар ще има конкретни инструкции.

Присъствайте на всички назначения на Вашия лекар. Важно е Вашият лекар да погледне всичко и да се увери, че се лекувате правилно – дори и ако Ви изглежда трудно да излезете навън с новородено. Добре е да се консултирате със специалист.Купете – и използвайте! – висококачествен пробиотик, който да Ви помогне да подредите здравето на червата си след всички лекарства и други неща, които ще се случват в червата.Ходи, ходи, ходи. Най-добрият съвет за възстановяване след раждането, който използвах след моето собствено цезарово сечение, беше да ходя веднага щом успях. В деня, в който родих дъщеря си, се разхождах из болничната стая, а на втория ден обикалях в болницата по коридорите. Наистина помага!Вземете колан за възстановяване след раждането, за да стегнете стомаха си. Колана за след раждането не само ще Ви помогне за болките в стомаха Ви, но също така помага за възстановяване на фигурата Ви по-бързо!

Яжте много протеини. Вашето тяло току-що е преминало през голямо изпитание и сега е моментът да му помогнете и да възстановите на мускулите си, особено ако през последните девет месеца не сте яли супер здравословно.

Имайте удобна възглавница, която можете да натиснете върху мястото на разреза си, когато трябва да кашляте или да се смеете, за да защитите зоната.

Запасете се със старо бельо (АНА бабушки!). След като сте с операция, последното нещо, което искате, е еластичното Ви бельо да седи точно на нежната зона.

С малко домашна работа и предварително пазаруване, тези съвети за възстановяване след раждането ще са Ви изключително полезни.

Ние от www.dreshkionline.com / Bee Buzz се стремим да сме полезни на нашите клиенти! Затова Ви предлагаме нашите качествени, удобни и комфортни дрешки на марки доказали своето качество!

Няма нищо по-важно за всяка една майка от това нейното бебче да бъде защитено и да бъде с дрешки които му носят комфорт и удобство. При нас може да намерите всичко това.

За нас всеки клиент е специален и затова подхождаме с любов и внимание към всеки един!

Post a Comment