За Контакти +359 876 279 065
a
  >  Как новороденото Ви бебе да спи по-спокойно /за уморени майки/   >  Как новороденото Ви бебе да спи по-спокойно /за уморени майки/

Как новороденото Ви бебе да спи по-спокойно /за уморени майки/

Как новороденото Ви бебе да спи по-спокойно /за уморени майки/

Винаги, когато си помисля за новородено бебе, първото което ми излиза в съзнането е  СЪН, Може би, защото през първите няколко месеца след като се роди дъщеря ми – деня и ноща бяха, някак сляти 😊 и нямам ясни спомени как са минали първите дни и може би месеци от появата на малкото ми момиченце. Странно е но ако някой ми беше казал за тези трикове за приспиване и успокояване на бебето щях да съм му много благодарна сега! 😊

  • Използвайте пелена. Повиването помага да се имитира усещането за утроба, което не само ще помогне на бебето Ви да се почувства в безопасност и сигурност, но и ще му позволи да спи по-дълго време –  Чудодейното одеяло.

ЗАБЕЛЕЖКА: Не забравяйте, че бебето Ви трябва да може да огъва бедрата си и да диша удобно, докато е повито и че трябва да спрете да го повивате, след като бебето Ви може да се преобръща.

Помогнете на бебето да различава дните от нощите. Ако откриете, че бебето Ви спи през деня и е много по-будно посред нощ, напълно възможно е да обърка дните и нощите си. Това е напълно нормално, но за всяка една жена станала майка за първи път това е малко стряскащо. Ето няколко идеи, които да Ви помогнат да регулирате ритъма на вашето новородено:

  • Потдържайте дните на бебето светли, а нощите тъмни
  • Уверете се, че бебето Ви е будно за дневно хранене
  • Поддържайте ниско осветление по-време когато бебето спи и избягвайте да говорите, пеете и т.н.

Създайте му график или поне ориентировъчен. Въпреки че повечето бебета не могат да следват денонощен график, докато навършат 6 месеца или повече, има неща, които можете да направите през първите няколко месеца, за да създадете здравословна среда за сън на детето си.

 Говорим повече за графиците на бебето ТУК, но през първите няколко месеца от живота на вашето мъниче бих се съсредоточила по-малко върху спазването на строга рутина за сън, а повече върху редовия сън.

Създайте редовен режим на сън. Бебетата и децата обичат последователността и рутината, и колкото по-скоро установите (и поддържате) рутина преди дрямка и преди лягане, толкова по-добре. Бебето Ви ще се научи да свързва определени дейности (влизане в пижамата, четене на книги, пеене на определени песни и т.н.) със съня, което ще помогне на тялото му да се подготви да се отпусне и да заспи сладко, сладко.

Кърменето преди сън, ше успокои бебето! Ще го успи и ще му помогне да премине към по-спокойния сън по-бързо! Много бебета по-този начин свикват да заспиват на гърда. За някои майки това е изпитание за техните нервите(дори го смятат за грешно), но бебетата са създадени да бъдат близо до майките си и те са хората които ги успокояват и които им даряват любов и топлина, МЛЯКО. За тях мама е всичко. В този етап от живота на едно малко бебе мама е най-важна.😊

Ето защо за мен е било удоволствие да приспивам малкото си бебче и да се гушвам в малака дъщеря, с малко мляко 😊 съня идва по-бързо! (е често и аз заспивах с нея, но това е друг въпрос 😊)

Запомнете: ‘Сънят поражда съня’. „Здрави навици в съня, щастливо дете“. Ч удесни съвети за бебешкия сън – Когато оставите вашето бебе да се преомори, има вероятност да се буди, по- често през нощта, да е преоморено на следващия ден или да е раздразнено  . Разбирам, че това звучи странно, но ако вашето мъниче се събужда рано и / или се събужда няколко пъти през нощта, опитайте да преместите лягането му 30-60 минути по-рано за няколко нощи, за да видите какво се случва. Може да бъдете приятно изненадани! 😊

Инвестирайте в звукова машина. Докато някои деца могат да спят на почти всичко, без да се събуждат, други нямат такъв късмет. Нещо толкова просто като звинеца на вратата или приближаване на мотоциклет може да съкрати времето за сън, което води до преуморено дете и раздрзнена майка. Звучи познато? НАЛИ!?! Може да потърсите звукова машина – за фонов шум, но има и много приложения на телефона точно с такива звуци, повярвайте помагат 😊 опитали сме почти всички типове мелодии + Класическа музика. Тя е изключително приятна и успокояваща за малките бебчета.

Надявам се да сме Ви били плезни! Потърсете ни за още интересни теми www.dreshkionline.com или във фейсбук страницата ни Dreshki online/ Дрешки Онлайн @dreshkionline.

Стремим се да сме полезни на нашите клиенти! 😊 и Приятели! Ако има тема която Ви вълнува и интересува, повече в момента, моля свържете се с нас!

Посетете нашия сайт, там ще намерите не само още интересни теми, но и разнообразие от дрешки за новородено, за деца и бебчета на различна възраст!

Post a Comment